Hideg zöldséges omlett olajbogyókrémmel

Omlettes froides de légumes á la tapenade

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hideg zöldséges omlett olajbogyókrémmel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg apróra vágott spenót
15 dkg apróra vágott mángold
3 db érett paradicsom
12 db tojás
10 dkg tapenade
20 dkg darabolt vargánya
vagy
20 dkg darabolt rókagomba
12 dkg vaj
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej apróra vágott mogyoróhagyma
1 dl olívaolaj
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál apróra vágott metélőhagyma
2 teáskanál apróra vágott szarvasgomba
1 teáskanál apróra vágott turbolya
1 csipet oregánó
vagy
1 csipet majoránna
ízlés szerint borecet
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Külön-külön forrázzuk le a spenótot és a mangoldot, majd azonnal tegyük hideg vízbe, csepegtessük le, alaposan nyomkodjuk ki. Pirítsuk meg 1-1 dkg vajon a fokhagymával együtt, majd tegyük félre. Forrázzuk le, hámozzuk meg és szeleteljük fel a paradicsomot, majd a mogyoróhagymával és a majoránnával pirítsuk meg 2 dkg vajon.

2. Daraboljuk fel az articsókát, pirítsuk meg olívaolajban, majd adjuk a spenóthoz. Ezután pirítsuk meg a gombát és a fűszernövényeket.

3. Egymás után verjük fel a tojásokat, de egyszerre mindig csak kettőt, és sóval, borssal ízesítsük. Serpenyőben forrósítsunk fel 2 dkg vajat, öntsük bele a 2 felvert tojással elkevert spenótot és articsókát, hagyjuk megszilárdulni, majd csúsztassuk tányérra.

4. Ugyanígy süssük meg a többi omlettet is: kéttojásonként más és más hozzávalót keverjünk hozzá. Az elkészült hat omlettet rakjuk egymásra úgy, hogy színük elütő legyen, és az így elkészült „tortát” 20 percig süssük meleg sütőben. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk szeletekre. Kínáljunk mellé tapenade-ot és jó minőségű borecetet.

Szardellás olajbogyókrém

Szardellás olajbogyókrém
50 dkg zöld olajbogyó vagy
2 evőkanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj

1. Magozzuk ki és aprítsuk finomra az olajbogyót. Mozsárban zúzzuk péppé a szardellát, dolgozzuk bele a kapribogyót, a fokhagymát és a finomra vágott bazsalikomot.

2. Alaposan keverjük össze az olajbogyóval, és apránként adjunk hozzá annyi olívaolajat, hogy kenhető krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal.

3. A tapenade hűtőben több napig is eltartható, ha vékony réteg olívaolaj lepi. Kínáljuk pirítós kenyérhez.

Hideg zöldséges omlett olajbogyókrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Hideg zöldséges omlett olajbogyókrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
szótár