Nugátfagylalt mézzel

Nougat glacé au miel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Nugátfagylalt mézzel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg gesztenyeméz
7 és fél dl habtejszín
1 evőkanál víz
6 dkg apróra vágott mandula
ízlés szerint vegyes gyümölcs
A tepsihez:
kevés olaj

Elkészítés:

1. Először készítsünk grillázst. Tegyünk egy serpenyőbe 10 dkg cukrot 3 evőkanál vízzel, addig hevítsük, amíg aranyszínű és szirupos nem lesz, és el nem éri a 160 °C körüli hőmérsékletet. Adjuk hozzá az aprított mandulát, jól keverjük össze, melegítsük 1 percig. Tegyük a masszát vékonyan kiolajozott tepsibe, és simítsuk el. Hagyjuk megdermedni. Verjük a tojássárgáját könnyű habosra.

2. Egy tálban jól keverjük össze a mézet, cukrot és egy evőkanál vizet. Melegítsük meg 120 °C-ra, majd állandó keverés mellett adjuk a tojásfehérjéhez. Hagyjuk kihűlni.

3. Törjük a grillázst egészen apróra. Verjük a tejszínt kemény habbá, majd fakanállal óvatosan keverjük össze az összes hozzávalót, a grillázst a végén adjuk hozzá. Tegyük az így nyert masszát folpack fóliával kibélelt, fagyasztást tűrő formába, és 12 órára tegyük be a mélyhűtőbe, amíg kemény, fagylaltállagot nem ölt (5 óra elteltével már meg kell dermednie).

4. Tálalás előtt emeljük ki a nugáttömböt a formából, és húzzuk le róla a fóliát. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel, díszítsük gyümölcsökkel, ribizlivel, kivivel, eperrel. Azonnal tálaljuk.

Nugátfagylalt mézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1083 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Nugátfagylalt mézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
hírlevél