Málnás tortácska vaníliás-tejszínes krémmel és csokoládéval

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
50 dkg brousse sajt
30 dkg csokoládé
A tésztához:
16 dkg liszt
16 dkg olvasztott vaj
10 dkg durvára darált pörkölt mogyoró
A töltelékhez:
50 dkg málna
50 dkg friss krémsajt
4 rúd vaníliarúd
5 dl felvert habtejszín
1 tasak zselatinpor
vagy
4 lap zselatin

Elkészítés:

1. Előző nap áztassuk be a zselatint meleg vízbe. Kevés vízben forraljuk fel a cukrot, míg az így keletkező szirup szálakat nem húz. Verjük a tojássárgáját habosra, és adjuk hozzá a sziruphoz. Verjük a masszát addig, amíg be nem sűrűsödik, majd adjuk hozzá a zselatint. Keverjük bele a lágy sajtot, a vanília rudak kikapart belsejét és a tejszínhabot.

2. A masszából formáljunk 8 kört (ennek a legegyszerűbb módja, ha kis tortakarikába töltjük), és tegyük éjszakára a hűtőbe. Olvasszuk meg a fehér csokoládét, öntsük tortakarikába, mint korábban, körülbelül 2 mm vastagon. Tegyük hűtőbe.

3. A tészta hozzávalóit gyorsan gyúrjuk össze omlós tésztává. Nyújtsuk ki körülbelül 5 mm vastagra, majd szaggassunk belőle a tortakarikának megfelelő nagyságú köröket. Előmelegített sütőben süssük 180 °C-on. Éles kés segítségével kaparjunk csokoládéreszeléket a táblás csokoládéról.

4. Tegyük süteményestálra a mogyorós süteményeket, mindegyikre tegyünk egy-egy sajtkarikát, rakjuk meg málnával, arra egy fehér csokoládékört, végül díszítsük csokoládéforgáccsal.

Málnás tortácska vaníliás-tejszínes krémmel és csokoládéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1929 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Málnás tortácska vaníliás-tejszínes krémmel és csokoládéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
recept beküldése