Marhapörkölt provence-i módra

Estouffade de taureau a la provencale

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhapörkölt provence-i módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg csiperkegomba
10 dkg kockára vágott baconszalonna
100 dkg kockára vágott marhahús
20 dkg darabolt paradicsom
5 dkg vaj
2 kis fej negyedelt vöröshagyma
3 és fél dkg finomliszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 dl fehérbor
5 dl húsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnakockákat 2,5 dkg vajban süssük aranybarnára. Tűzálló tálban pirítsuk meg a húst a hagymával, sózzuk és borsozzuk meg.

2. Adjuk hozzá a szalonnát, a lisztet és a fokhagymát. Öntsük rá a fehérbort és a húslevest, adjuk hozzá a paradicsomot. Süssük a sütőben 120 percen át, 180 °C-on.

3. Közben szeleteljük fel és süssük meg a gombát a maradék vajban. Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a gombát és az olajbogyót, majd további 15 percig melegítsük kis lángon.

Tálaljuk forrón, camargue-i rizzsel.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhapörkölt provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2605 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Marhapörkölt provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
ételfotó