Szardellás olajbogyókrém

La Tapenade

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellás olajbogyókrém
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöld olajbogyó
vagy
2 evőkanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. Magozzuk ki és aprítsuk finomra az olajbogyót. Mozsárban zúzzuk péppé a szardellát, dolgozzuk bele a kapribogyót, a fokhagymát és a finomra vágott bazsalikomot.

2. Alaposan keverjük össze az olajbogyóval, és apránként adjunk hozzá annyi olívaolajat, hogy kenhető krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal.

3. A tapenade hűtőben több napig is eltartható, ha vékony réteg olívaolaj lepi. Kínáljuk pirítós kenyérhez.

Szardellás olajbogyókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2829 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Szardellás olajbogyókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
facebook