Saláta friss szarvasgombából, langyos burgonyaágyon

Truffes fraiches en salade sur lit de pommes de terre Charlotte tiedes

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Saláta friss szarvasgombából, langyos burgonyaágyon
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szarvasgomba
20 nagyobb salátaburgonya
2 és fél gerezd fokhagyma
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só
ízlés szerint szarvasgombás olívaolaj
ízlés szerint Vin vieux borecet
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kb. 2,5 cm vastag, 8 cm átmérőjű szeletekre. Sós vízben főzzük meg, szűrjük le, és tartsuk melegen.

2. A fokhagymagerezdet vágjuk ketté, és dörzsöljünk be vele egy tányért. Vékonyan szeleteljük fel a szarvasgombát, és rendezzük el a tányéron. Hintsük meg sóval, borssal, pár csepp ecettel és kevés szarvasgombaolajjal. Takarjuk le alufóliával, és tegyük félre.

3. Előmelegített tányérokon rendezzük el körkörösen a burgonyát, finoman sózzuk, borsozzuk meg, csepegtessük rá a szarvasgomba levét, és fedjük be a szarvasgombaszeletekkel. Melegen tálaljuk.

Saláta friss szarvasgombából, langyos burgonyaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Saláta friss szarvasgombából, langyos burgonyaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
lexikon