Csirkemáj articsókával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemáj articsókával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis doboz konzerv articsókaszív
50 dkg darabolt csirkemáj
3 dkg vaj
5 dkg szeletelt, apróra vágott baconszalonna
5 szál újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál liszt
¾ dl bor
1 evőkanál gyenge almaecet
2 kiskanál francia mustár
1 evőkanál olívaolaj
vagy
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A bacont a vaj és olaj keverékén kiolvasztjuk, majd mérsékelt tűzön a hagymával megpároljuk.

2. A lángot erősre állítva a májdarabokat meg a fokhagymát belevetjük, és szép pirosra sütjük. A liszttel megszórjuk, pár pillanatig kevergetjük, és a borral felöntjük. Mustárral, ecettel ízesítjük, a petrezselyemmel megszórjuk, és az articsókát is hozzáadjuk.

3. A tűzön addig kevergetjük, amíg a leve be nem sűrűsödött, és csak az utolsó pillanatban sózzuk, borsozzuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirkemáj articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1037 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Csirkemáj articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
ételfotó