Meleg csirkesaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meleg csirkesaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt újburgonya
20 dkg tisztított, darabolt zöld hüvelyű zöldbab
50 dkg darabolt csirkemell
1 evőkanál kapribogyó
1 db vékonyra szeletelt paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál majonéz
1 kiskanál francia mustár
3 dkg vaj
igény szerint tépett salátalevél
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az olajat fokhagymával, ecettel, mustárral és majonézzel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk.

2. Közben a tálat salátalevelekkel kibéleljük.

3. Sós vizet forralunk, és a kétféle babot belevetve félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A csirkét a vajon erős lángon megsütjük, melegen tartjuk.

4. A burgonyát a csirkével, a babbal és a paradicsommal összekeverve a salátára halmozzuk, a mártással meglocsoljuk, és a kaprival megszórva azonnal tálaljuk.

Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
Meleg csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1422 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Meleg csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
ételfotó