Csirke sonkás paprikasalátával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke sonkás paprikasalátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet nyers sonka
1 db kimagozott, laskára vágott paradicsompaprika
2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
12 szem kimagozott fekete olívabogyó
2 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
5 dkg hámozott, pirított mandula
2 kiskanál citromlé
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál olívaolaj
A mártáshoz:
½ kiskanál porcukor
1 evőkanál gyenge almaecet
1 kiskanál francia mustár

Elkészítés:

1. A húst félbevágjuk, a rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és 1 evőkanál olajjal elkevert citromlével bedörzsöljük.

2. A paprikát a sonkával, az összevagdalt mandulával, a bazsalikommal és az olívával összekeverjük.

3. A mártáshoz a hozzávalókat csavaros üvegbe töltjük, és jól összerázzuk.

4. A húst a maradék olajon körös-körül alaposan megsütjük, közben a páclével kenegetjük. A végén átlósan felszeleteljük.

5. A pecsenyét forró tányérokra fektetjük, a paprikás keveréket ráhalmozzuk, és a mártással megöntözve melegen tálaljuk.

Csirke sonkás paprikasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Csirke sonkás paprikasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
van itthon