Spárgás csirke

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgás csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kicsontozott, félbevágott csirkemell
16 szál tisztított spárga
8 dkg vaj
1 evőkanál olaj
4 evőkanál citromlé
A tetejére:
ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:

1. A csirkemellből 3-3 darabot vágunk, 1 cm vastagra kiverjük.

2. 3 dkg vajat és az olajat megforrósítjuk, és a húst egyszer megfordítva megsütjük benne.

3. Szűrőlapáttal kiszedjük, visszamaradt levébe citromlét keverünk, majd a maradék vajat belemorzsoljuk.

4. Közben a spárgát nem túl puhára pároljuk. A csirkére fektetjük, a mártással meglocsoljuk, tetején sajttal visszük az asztalra.

A zöld spárgát nem szükséges meghámozni.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Spárgás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1718 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Spárgás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
cikkek