Török szendvics

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Török szendvics
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db pita
2 db vékonyra szeletelt csirkemellfilé
4 szelet sajt
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ kiskanál oregánó
4 kisebb karcsú padlizsán
2 evőkanál konzerv pesto szósz
1 kis tubus majonéz

Elkészítés:

1. A grillt vagy sütőt bemelegítjük. Az olajat fokhagymával és oregánóval ízesítjük. A pitát 4 darabba vágjuk, a szeleteket hosszában félbevágjuk, az olajjal megkenjük, és mindkét felüket megpirítjuk.

2. A padlizsánokat hosszában 4 szeletre vágjuk, az olajjal megkenjük, és mindkét felüket 3-4 percig sütjük.

3. A csirkét az olajos keverékkel megkenjük, és a grillben azt is megpirítjuk. 12 vékony szeletre vágjuk.

4. A pesto-t a majonézzel összekeverjük.

5. Minden kenyérszeletre 1-1 padlizsánszeletet, erre 3 húsdarabot rakunk, 2-3 paradicsomszelettel beborítjuk, erre sajtszelet kerül. Csak annyi időre tesszük a grillbe, mialatt a sajt ráolvad, és pesto-s majonézzel tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Török szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Török szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
most van szezonja