Töltött csirkemell

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött csirkemell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál szárnyaspástétom
2 db kicsontozott, bőrös csirkemell
1 csokor összevágott petrezselyem
½ dl frissen préselt/facsart citromlé
1 dl tejszín
6 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellet kicsontozzuk, félbevágjuk, bőrét felemeljük, és 1-1 evőkanálnyi májpástétomot kenünk a húsra. A bőrt fogvájóval a húsra tűzzük.

2. A melldarabokat a vajon mindkét oldalukon megpirítjuk, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Forró tálra szedve melegen tartjuk.

3. A tejszínt a serpenyőbe öntjük, az alján lévő morzsát felkaparjuk. A citromlevet a keményítővel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük, és a csirkére öntve tálaljuk.

Nagyon finom, ha a szárnyaspástétomot késhegynyi mustárral, 1 zúzott fokhagymagerezddel és csipetnyi majoránnával ízesítjük.

Csirkemájpástétom

Csirkemájpástétom
18 dkg félbevágott csirkemáj
3 evőkanál tejszín
2 dkg vaj
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
30 dkg kockára vágott sertéscomb
1 evőkanál konyak
1 evőkanál vörösbor
0.5 kiskanál pástétom-fűszer
6 szelet húsos baconszalonna
1 db simára kevert tojás

1. A hagymát a vajon 2 perc alatt megpároljuk. A tűzről lehúzva a májat és a húst beleforgatjuk, majd kis lángon 3 percig kevergetjük. A konyakot, a vörösbort és a fűszerkeveréket hozzáadjuk, kihűtjük, majd folpackkal letakarva egy éjszakára jégbe hűtjük.

2. A sütőt 250 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. Egy hosszúkás (kb. 6 dl űrtartalmú) tűzálló tálat a vékonyra vágott szalonnaszeletek felével kibélelünk, és a hűtőszekrénybe tesszük. A bepácolt húst a tejszínnel meg a tojással turmixgépben pépesítjük, és a szalonnával bélelt formába simítjuk. A maradék szalonnával betakarjuk.

3. A forró sütőbe téve 30 percig sütjük, majd ha a teteje pirulni kezd, a tüzet mérsékeljük. Még 30-40 percig így sütjük. Akkor jó, ha a pástétom közepébe szúrt tű forróvá válik. A sütőből kivéve 20 percig pihentetjük. Egy karton- vagy falapot akkorára vágunk, hogy a formánál valamivel kisebb legyen, alufóliába csomagoljuk, és a pástétomra fektetve, súllyal lenyomtatjuk. Legalább 8 órára ismét jégbe hűtjük.

4. Tálalás előtt a pástétom szélét késsel meglazítjuk, és a formát fél percre forró vízbe mártjuk. A pástétomot tálra borítva ecetes uborkával és salátával kínáljuk.

Töltött csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1734 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Töltött csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
ételfotó