Bajor csirke sült almával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bajor csirke sült almával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell
2 db keményebb alma
2 kiskanál mustár
másfél dl tejszín
2 evőkanál konyak
2 evőkanál barna cukor
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kemény húsú almát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet (kb. 50 dkg) hosszú, keskeny csíkokra vágjuk.

2. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst erős lángon megsütjük benne, majd szűrőlapáttal kiszedjük.

3. A vajat a serpenyőbe téve az almát beleforgatjuk, barna cukorral megszórjuk, és kevergetve kissé megpirítjuk. A konyakkal meglocsoljuk, elpárologtatjuk, majd tejszínnel felöntjük, mustárral ízesítjük. A csirkét visszarakjuk, a levét kissé beforraljuk, és megsózzuk, megborsozzuk.

Bajor csirke sült almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2140 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Bajor csirke sült almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
könyvek