Sajtos csirke fokhagymás vajjal
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk. A tojást simára keverjük.
2. Egy másik edényben a zsemlemorzsát a reszelt parmezán jellegű sajttal összekeverjük. A húscsíkokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és kisebb adagokban bő olajban, de csak mérsékelt tűzön körös-körül szép pirosra sütjük.
3. A vajat felolvasztjuk, a fokhagymát néhány percig pároljuk benne, és sóval, borssal, összevagdalt petrezselyemmel fűszerezzük. A forró csirkére locsolva tálaljuk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.