Édes-savanyú csirke kínai kellel



Elkészítés:
1. A kínai kelt 2-3 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lobogva forró sós vízbe rakva 2 percig abáljuk. Utána lecsepegtetjük, félretesszük.
2. A paprikát 2 evőkanál olajon wokban vagy teflonserpenyőben a húscsíkokkal együtt 3-4 percig erős lángon sütjük, majd kiszedjük.
3. 2 evőkanál olajat az edénybe töltünk, és a paradicsompaprikát, a hagymát meg a csípős paprikát belerakva, gyömbérrel fűszerezve 2-3 percig erős lángon sütjük, majd szűrőlapáttal ezt is kiszedjük.
4. A maradék olajat a wokba töltve, a kínai kelt 1 percig sütjük benne, majd kiszedve melegen tartjuk.
5. A csirkét és a zöldfélét az edénybe visszarakjuk, átforrósítjuk, és a szójaszósszal vagy kecap manisszal ízesítve 2-3 percig együtt sütjük.
6. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, forró vízzel leöblítjük, és forró tálra öntjük. A zöldséges csirkét ráhalmozva tálaljuk.