Görög csirkesaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög csirkesaláta
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ maréknyi kimagozott fekete olajbogyó
2 és ¼ db darabolt, kicsontozott grillcsirke
33 ¾ dkg szeletelt feta sajt
vagy
33 ¾ dkg szeletelt gomolyasajt
2 és ¼ db Julienre vágott kígyóuborka
11 és ¼ dkg hámozott, pirított mandula
9 db cikkekre vágott paradicsom
6 ¾ szál összevágott újhagyma
2 és ¼ kisebb fej fejes saláta
A mártáshoz:
2 és ¼ db tojássárgája
10 szem kimagozott, apróra vágott fekete olívabogyó
4 és fél gerezd zúzott fokhagyma
4 dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A csirkét az uborkával, a sajttal, a mandulával, a paradicsommal, a hagymával és az olívabogyóval összekeverjük.

2. A mártáshoz valókat csavaros üvegbe töltjük, és alaposan összerázzuk, majd a salátára öntve összekeverjük.

3. A tálat salátalevelekkel kibéleljük, és a salátát rákanalazzuk.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
A mogyorót és a mandulát sütőlemezre szórjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 3-5 percig pirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen.
Görög csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2108 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Görög csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
facebook