Görög csirkesaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög csirkesaláta
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ maréknyi kimagozott fekete olajbogyó
1 ¾ db darabolt, kicsontozott grillcsirke
26 és ¼ dkg szeletelt feta sajt
vagy
26 és ¼ dkg szeletelt gomolyasajt
1 ¾ db Julienre vágott kígyóuborka
8 ¾ dkg hámozott, pirított mandula
7 db cikkekre vágott paradicsom
5 és ¼ szál összevágott újhagyma
1 ¾ kisebb fej fejes saláta
A mártáshoz:
1 ¾ db tojássárgája
10 szem kimagozott, apróra vágott fekete olívabogyó
3 és fél gerezd zúzott fokhagyma
3 és ¼ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A csirkét az uborkával, a sajttal, a mandulával, a paradicsommal, a hagymával és az olívabogyóval összekeverjük.

2. A mártáshoz valókat csavaros üvegbe töltjük, és alaposan összerázzuk, majd a salátára öntve összekeverjük.

3. A tálat salátalevelekkel kibéleljük, és a salátát rákanalazzuk.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
A mogyorót és a mandulát sütőlemezre szórjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 3-5 percig pirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen.
Görög csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2112 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Görög csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
könyvek