Gyömbéres csirke gombával



Elkészítés:
1. A keményítőt a leves egynegyedében feloldjuk, és szójamártással, citromlével meg a többi levessel összekeverjük.
2. Wokban vagy teflonserpenyőben a csíkokra vágott húst, a paprikát meg a gombát megsütjük, gyömbérporral meghintjük. Addig pároljuk, amíg a csirke át nem sült.
3. Az ízesített levessel felöntjük, és a tűzön kissé besűrítjük. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítve tálaljuk.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.