Csokoládés ricotta-torta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés ricotta-torta
Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bevonathoz:
2 teáskanál instant/nes kávé
3 dl tejszín
6 cl brandy
12 dkg pirított, szeletelt mandula
A tésztához:
5 dkg kakaópor
másfél dl víz
20 dkg liszt
2 db tojás
12 dkg puha vaj
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg ricotta sajt
2 evőkanál porcukor
3 dkg apróra vágott, cukrozott cseresznye
3 dkg citromhéj

Elkészítés:

1. A tésztához mély tálban összekeverjük a cukrot, a vajat, a tojásokat, az átszitált lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vizet, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg sima, világos színű masszát kapunk.

2. A tésztát kivajazott, lisztezett, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C) 40 percig sütjük. Ha megsült, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ha kell, keveset vágjunk le a torta tetejéből, hogy teljesen lapos legyen. Keresztben kétszer kettévágjuk (1. kép).

3. A töltelékhez a ricotta túrósajtot kikeverjük a cukorral, a finomra vágott, vegyes citrushéjjal és a felaprított cseresznyével (2. kép).

4. A bevonathoz a kávéport feloldjuk 1 teáskanál forró vízben, a tejszínhez adjuk, és habbá verjük.

5. Az alsó tortalapot tálra tesszük, meglocsoljuk a brandy egyharmadával, és megkenjük a ricottatöltelék felével. Ráhelyezzük a második tortalapot, ezt is megkenjük a brandyvel, és rákenjük a maradék tortakrémet (3. kép). A tetejére kerül a harmadik tortalap, amit szintén meglocsolunk a brandyvel. A torta tetejét és oldalát bevonjuk a kávés tejszínhabbal (4. kép), peremét szálasra vágott, pirított mandulával meghintjük.

Csokoládés ricotta-torta Csokoládés ricotta-torta Csokoládés ricotta-torta Csokoládés ricotta-torta
Ezt a tortát 2 napra előre is elkészíthetjük, s tálalásig lefedve, hűtőszekrényben tároljuk. A megtöltött tortát (a bevonat nélkül) egy hónapra le is fagyaszthatjuk. Tálaláskor először megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre felenged, s eztán kenjük rá a tejszínhabos bevonatot.
Csokoládés ricotta-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5151 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Csokoládés ricotta-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
szólj hozzá, értékelj