Citrom-zöldcitromfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citrom-zöldcitromfagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl zöldcitromlé
1 ¾ dl citromlé
5 dl víz

Elkészítés:

1. Kisebb lábosba öntjük a vizet, majd beletesszük a cukrot (1. kép), és tűz fölött addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Felforraljuk, majd takarékra véve 10 percig főzzük.

2. A citrom és a zöldcitrom levét a kihűlt szirupba keverjük (2. kép) és nagyobb, lapos tepsibe vagy tálba töltjük. 60 percre a mélyhűtőbe tesszük - ennyi idő alatt megkeményedik, de még nem lesz teljesen szilárd.

3. A citromos szirupot a turmixgépbe öntjük, és belekeverjük a tojásfehérjét (3. kép). Ha a krém teljesen sima, visszatöltjük az edénybe (4. kép), és addig fagyasztjuk, amíg teljesen megszilárdul.

Citrom-zöldcitromfagylalt Citrom-zöldcitromfagylalt Citrom-zöldcitromfagylalt Citrom-zöldcitromfagylalt
A fenti receptet bármely más citrus levével is elkészíthetjük, sőt kombinációban is. Ugyanígy készül tehát a narancs-, a mandarin-, a sima citrom- vagy a zöldcitromfagyi is.
Kiváló eperfagylaltot készíthetünk, ha 20 dkg friss vagy felengedett mélyhűtött epret simára turmixolunk. Átszűrjük, a magokat kidobjuk. Ehhez a recepthez csak fele mennyiségű citromlére van szükség, amelyet az összeturmixolt eperhez töltünk.
Citrom-zöldcitromfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1298 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Citrom-zöldcitromfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
pinterest