Tiramisu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tiramisu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl fekete, hideg kávé
25 dkg mascarpone
25 dkg babapiskóta
1 evőkanál kakaópor
8 dkg finomított kristálycukor
dl tej

Elkészítés:

1. Tűzálló tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Ha könnyű és krémes, hozzáadjuk a tejet, és kikeverjük.

2. A tálat forrásban lévő víz fölé helyezzük, és gőz fölött addig keverjük, amíg a krém besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk.

3. A mascarponét a kihűlt krémbe keverjük (1. kép). A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk (2. kép).

4. A babapiskótát a kávéba mártjuk - éppen csak nedves legyen, átáztatni nem szabad (3. kép). A kávés piskóták negyedével kibéleljük egy 1,5 literes tál vagy egy papírral kibélelt gyümölcskenyérforma alját, majd megkenjük a mascarpone-krém egyharmadával. Á rétegeket addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak (4. kép).

5. A tálat lefedjük, és legalább 6 órára, ha lehet, egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük. Ha gyümölcskenyérformában készítettük a tiramisut, tálalás előtt tálra borítjuk, tetejét meghintjük kakaóporral, és szeletekre vágjuk.

Tiramisu Tiramisu Tiramisu Tiramisu
A mascarpone krémszerű állaga, leheletnyi citromos íze talán leginkább a tejföléhez hasonlítható. Likőrrel is ízesíthetjük.
Akkor lesz a legjobb ízű a tiramisu, ha presszókávét vagy filteres kávét használunk, bár instant kávéporból is készíthetjük. A mascarpone valójában friss tejszín, melyhez valamilyen savas anyagot, például citromlevet adtak. A citromos tejszínt néhány napig pihentetik, amíg megalszik.
Tiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Tiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
lexikon