Hédervári apróhús

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Eszközök: lábas, séfkés, tűzhely
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg borjúhús
40 dkg sertéshús
20 dkg vöröshagyma
1 dkg pirospaprika
½ dkg törött bors
1 dkg fokhagyma
15 dkg lecsó
4 dkg
2 dl fehérbor

Elkészítés:

A vékony metéltre vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük.

Zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzátéve a paprikát, gyorsan elkeverjük és rátesszük a 2-2 dkg-os kockára vágott bélszínt.

Keverés mellett kissé lepörköljük, közben sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk apránként a bort, és fedő alatt pároljuk.

Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk előbb a sertés-, majd a borjúhúst, szintén kockára vágva.

Egész rövid lében pároljuk, hozzátéve közben az apróra összezúzott fokhagymát és a lecsót is.

Körítésként, külön tálon vajas galuskát adjunk hozzá.

A párolást a sertéshússal célszerű kezdeni. Amikor kezd megpuhulni, akkor adjuk hozzá a többit. Együtt kezdhetjük párolni a húsokat, ha a sertés hús a szűzpecsenye.

Vajasgaluska

Kép nélkül
18 dkg liszt
3 db tojás
2 dkg
10 dkg vaj

A vajat a tojással jól kikeverjük, megsózzuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk. Mielőtt a levesbe szaggatnánk, egyet-kettőt kipróbálunk: ha szétfő, kevés lisztet; ha kemény, vizet vagy vajat adunk hozzá. A galuskákat kanállal szaggatjuk a levesbe.

Lecsó

Kép nélkül
60 dkg karikára vágott zöldpaprika
25 dkg darabolt paradicsom
2 dkg
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 dl olaj vagy
10 dkg zsír
ízlés szerint csípős paprika
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint édes fűszerpaprika

A forró zsírban, ha édeskésen szeretjük, több-kevesebb cukorral üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a sót. Nagy lángon, állandóan keverve addig pirítjuk, míg levét ki nem ereszti. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszerpaprikát. Kis lángon készre pároljuk.

A lecsót szalonnával, mangalicazsírral és libazsírral is készíthetjük. Tartalmasabbá tehetjük, ha tojást habarunk rá, rizst, lecsó-, főző-, vagy karikákra vágott füstölt kolbászt főzünk bele. Sokan tejföllel dúsítják vagy a zöldpaprika mellett padlizsánt, spárgatököt, cukkinit, patisszont vagy más tökféléket is adnak hozzá.

Hédervári apróhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
Kép nélkül
Hédervári apróhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
könyvek