Citromos zabaglione

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromos zabaglione
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl citromlé
másfél evőkanál marsala bor
1 dl fehérbor

Elkészítés:

1. Tűzálló edényben habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral (1. kép). Ha könnyű, krémes, beleöntjük a marsalát, a citromlevet, a fehérbort, és habverővel jól összekeverjük (2. kép).

2. A tálat forrásban lévő víz fölé helyezzük, és gőz fölött, erős tűzön addig keverjük amíg besűrűsödik (3. kép).

3. Üvegkelyhekbe kanalazzuk (4. kép), és a mandulás puszedlivel tálaljuk.

Citromos zabaglione Citromos zabaglione Citromos zabaglione Citromos zabaglione
A zabaglionét magában is kínálhatjuk, esetleg friss gyümölcs vagy fagylalt önteteként. Igen gazdag édesség, ezért csak kis adagokat tálaljunk belőle.
Citromos zabaglione
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Citromos zabaglione
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
tippek, fortélyok