Fűszeres tonhal balzsamecettel

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres tonhal balzsamecettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet tonhal
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tonhalszeleteket egymás mellé fektetjük (1. kép), és közepes tűzön mindkét oldalon jól átsütjük (2. kép) - ez kb. 10 perc, a hal vastagságától függően.

2. A tonhalat tányérra tesszük, megsózzuk, meghintjük petrezselyemmel és bazsalikommal (3. kép), meglocsoljuk a balzsamecettel (4. kép).

Fűszeres tonhal balzsamecettel Fűszeres tonhal balzsamecettel Fűszeres tonhal balzsamecettel Fűszeres tonhal balzsamecettel
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
A friss tonhal húsa kiszárad, ha túl sokáig sütjük. Akkor a legjobb, ha a közepe kissé még rózsaszín.
A balzsamecetet az olaszországi Modenában készítik. Erjesztés nélküli fehér szőlőből készül, amit ugyanúgy érlelnek, mint a bort, így az íze gazdagabb lesz. A balzsamecetet csak húszéves érlelés után lehet forgalomba hozni. Ha nem szerezhető be, használhatunk vörösborecetet.
Tonhal helyett bármilyen más halszeletet vagy halfilét is használhatunk a recepthez. Egészségesebb, ha olajban sütés helyett grillezzük.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Fűszeres tonhal balzsamecettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Fűszeres tonhal balzsamecettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
lexikon