Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db kicsontozott csirkecomb
20 dkg szűrt marinált paprika
12 szem kimagozott fekete olajbogyó
12 szem zöld, kimagozott olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
3 dkg vaj
2 és fél dl fehérbor
vagy
2 és fél dl víz
vagy
1 kisebb félbevágott, kimagozott cseresznyepaprika
vagy
1 kisebb félbevágott, kimagozott piros chilipaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkecombokat húsklopfolóval kissé kiverjük (1. kép).

2. A marinált paprikát (pimientót) akkora darabokra vágjuk, hogy a kivert combok egyik felét befedje.

3. A fekete és a zöld olajbogyót összeturmixoljuk a chilipaprikával, fokhagymával és a bazsalikommal (2. kép). Turmixolás helyett éles késsel is finomra apríthatjuk a tölteléket, melyet aztán a marinált paprikára kanalazunk. A paprikát a húsra fektetjük.

4. A combokat félbehajtjuk, a húst fogvájóval rögzítjük, hogy a töltelék ki ne essen (3. kép).

5. Az olajat és a vajat nagy serpenyőben, lassú tűzön felmelegítjük, és egymás mellé belefektetjük a csirkecombokat. Erősebb tűzre állítjuk, és a csirkét mindkét oldalon pirosra sütjük. Húslapáttal időnként megmozgatjuk a csirkehúst, nehogy leragadjon sülés közben.

6. A megpirult csirkét felöntjük a vízzel vagy a borral, és lefedjük (4. kép). Felforraljuk, majd takarékra véve további 10 percig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul. A pecsenyelében tálaljuk.

Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb
A kockából készített tyúkhúsleves helyett maradék csirkehúsból, csirkecsontból otthon is készíthetünk csirkelevest. A húst és a csontokat kevés zöldséggel - hagymával, sárgarépával, zellerrel és fűszerrel ízesített vízben 2 órán át főzzük.
A pimiento (a zöldpaprika spanyol neve), vagyis a marinált paprika megfőzve kerül az üvegekbe vagy a konzervdobozba. Salátákhoz, egytálételekhez, pecsenyékhez kiváló.
Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2136 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Paprikával és olajbogyóval töltött csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
most van szezonja