Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os, konyhakész csirke
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál rozmaring
dl citromlé
másfél dl fehérbor
másfél dl tyúkhúsleves
½ db citrom héja, csíkokra vágott
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
1 kisebb apróra vágott cseresznyepaprika
vagy
1 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét nagyobb darabokra vágjuk.

2. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, s beletesszük a besózott csirkedarabokat. Közepes tűzön, időnként megforgatva, megpirítjuk (1. kép).

3. Hozzáadjuk a fokhagymát, a rozmaringot, a chilipaprikát, majd felengedjük a borral (2. kép). A serpenyőt lefedve, lassú tűzön, kb. 40 perc alatt puhára pároljuk a húst.

4. A csirkét kivesszük (3. kép), melegen tartjuk. A pecsenyelé tetejéről leszedjük a felesleges zsírt, majd beletesszük a citromhéjat, a citromlevet, és felengedjük a tyúkhúslevessel (4. kép). Felforraljuk, és további 3 percig főzzük. A csirkét a mártással leöntve tálaljuk.

Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Párolt csirke citromos-fokhagymás-rozmaringos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
twitter