Sonkás csirke szardellás vajjal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkás csirke szardellás vajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet nyers füstölt sonka
8 kisebb csirkemellfilé
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 és ⅓ dl fehérbor
2 evőkanál tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál reszelt citromhéj
ízlés szerint
A szardellás vajhoz:
4 db ringli
13 dkg olvasztott vaj
2 teáskanál mustár
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A csirkemellet kissé kiveregetjük, besózzuk, és vágott felével felfelé az asztalra helyezzük.

2. Összekeverjük a petrezselymet, a parmezán sajtot, a citromhéjat, a fokhagymát, a tejfölt, és rákenjük a csirkemell szeletek felére (1. kép). A sonkaszeleteket keresztben kettévágjuk, és beborítjuk vele a megkent csirkehúst.

3. A csirkemellet félbehajtjuk, fogvájóval rögzítve bezárjuk (2. kép). Tűzálló tálban, egymás mellé helyezzük, felöntjük a borral (3. kép). Lefedve, 180 °C-os sütőben, kb. 20 percig sütjük. Ha a csirkehús megpuhult, kivesszük a pecsenyeléből.

4. A szardellás vajhoz a tojássárgáját összeturmixoljuk a mustárral, az ajókával és a citromlével. Ha kész, felöntjük a forró, bugyogó olvasztott vajjal (4. kép). A mártást a csirkére öntjük, és azonnal tálaljuk.

Sonkás csirke szardellás vajjal Sonkás csirke szardellás vajjal Sonkás csirke szardellás vajjal Sonkás csirke szardellás vajjal
A szardellás vaj alapját korábban is elkészíthetjük, de legfeljebb 8 órával a tálalás előtt. Az olvasztott vajat azonban csak közvetlenül a fogyasztás előtt öntsük hozzá!
Sonkás csirke szardellás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Sonkás csirke szardellás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
twitter