Zsályás rántott borjúborda citrommal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Zsályás rántott borjúborda citrommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg zsemlemorzsa
4 szelet borjúborda
1 evőkanál friss, finomra vágott zsálya
vagy
2 teáskanál szárított zsálya
ízlés szerint cikkekre vágott citrom
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál tej
1 db tojás
10 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjúhúsról leszedünk minden felesleges zsiradékot, a lelógó végeket fogvájóval rögzítjük (1. kép). Sóval, borssal meghintjük.

2. A tojást a tejjel felverjük. A húst lisztbe forgatjuk, megkenjük a tejes tojással (2. kép), végül a zsályával összekevert zsemlemorzsába hempergetjük (3. kép).

3. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beletesszük a fokhagymát. A hússzeleteket egymás mellé a forró zsiradékba tesszük (4. kép), és közepes tűzön addig sütjük, míg a hús jól átsül. Citromgerezdekkel tálaljuk.

Zsályás rántott borjúborda citrommal Zsályás rántott borjúborda citrommal Zsályás rántott borjúborda citrommal Zsályás rántott borjúborda citrommal
Ha otthon szeretnénk zsemlemorzsát készíteni, a megmaradt száraz kenyeret tepsibe tesszük, és sütőben, alacsony hőmérsékleten (150 °C) aranybarnára pirítjuk. Akkor jó, ha teljesen száraz és ropogós. A megpirított, száraz kenyeret sodrófával vagy turmixgépben morzsává törjük.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Zsályás rántott borjúborda citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Zsályás rántott borjúborda citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
facebook