Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal



Elkészítés:
1. A kiveregetett borjúszeleteket besózzuk, és lisztben megforgatjuk. A serpenyőben addig forrósítjuk a vajat, amíg barnulni kezd. Beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalon 30 másodpercig pirítjuk (1. kép), majd kivesszük.
2. A kisült hússzeleteket nagyobb darab alufóliára helyezzük.
3. Befedjük a padlizsánnal, paradicsomszeletekkel (2. kép), majd beborítjuk a sajttal. Sóval, oregánóval és borssal meghintjük (3. kép).
4. A fóliát lezárjuk, ügyelve arra, hogy a keletkező gőz számára elég hely maradjon a sajt és a fólia között (4. kép). A csomagokat tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten (180 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |