Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagy vékonyra szeletelt paradicsom
3 kisebb vékonyra szeletelt padlizsán
12 szelet borjúhús
2 teáskanál oregánó
18 dkg vaj
3 evőkanál liszt
12 szelet fontina sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A kiveregetett borjúszeleteket besózzuk, és lisztben megforgatjuk. A serpenyőben addig forrósítjuk a vajat, amíg barnulni kezd. Beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalon 30 másodpercig pirítjuk (1. kép), majd kivesszük.

2. A kisült hússzeleteket nagyobb darab alufóliára helyezzük.

3. Befedjük a padlizsánnal, paradicsomszeletekkel (2. kép), majd beborítjuk a sajttal. Sóval, oregánóval és borssal meghintjük (3. kép).

4. A fóliát lezárjuk, ügyelve arra, hogy a keletkező gőz számára elég hely maradjon a sajt és a fólia között (4. kép). A csomagokat tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten (180 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1700 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Borjúszelet padlizsánnal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
recept beküldése