Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel



Elkészítés:
1. Bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára főzzük a tésztakagylókat. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és lecsepegtetjük.
2. Megforrósított olajon megpirítjuk a pancettát (szalonnát), majd üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát (1. kép).
3. A parajt megtisztítjuk, a leveleket felaprítjuk, majd az apróra vágott paradicsommal együtt a hagymás szalonnához adjuk (2. kép) és összepároljuk.
4. A tűzről levéve belekeverjük a ricotta túrósajtot, a bazsalikomot és a szerecsendiót (3. kép), majd az egész tölteléket a tésztakagylókba kanalazzuk (4. kép). A tésztát kivajazott tepsibe tesszük, és meghintjük a reszelt parmezán sajttal. Közepesen meleg sütőben (180 °C) 10 perc alatt átforrósítjuk. Paradicsommártással tálaljuk.
5. A paradicsommártáshoz összeturmixoljuk a konzervparadicsomot levével együtt. A pépet átszűrjük, a magokat kidobjuk. Kis lábosban a sűrített paradicsommal, sóval és cukorral együtt felforraljuk, majd kis lángon további 3 percig főzzük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |