Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 nagyobb kagylótészta
25 dkg ricotta sajt
12 levél spenót
13 dkg húsos füstölt szalonna
vagy
13 dkg pancetta
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
6 dkg reszelt parmezán sajt
2 db érett, hámozott paradicsom
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint
A paradicsommártáshoz:
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára főzzük a tésztakagylókat. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és lecsepegtetjük.

2. Megforrósított olajon megpirítjuk a pancettát (szalonnát), majd üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát (1. kép).

3. A parajt megtisztítjuk, a leveleket felaprítjuk, majd az apróra vágott paradicsommal együtt a hagymás szalonnához adjuk (2. kép) és összepároljuk.

4. A tűzről levéve belekeverjük a ricotta túrósajtot, a bazsalikomot és a szerecsendiót (3. kép), majd az egész tölteléket a tésztakagylókba kanalazzuk (4. kép). A tésztát kivajazott tepsibe tesszük, és meghintjük a reszelt parmezán sajttal. Közepesen meleg sütőben (180 °C) 10 perc alatt átforrósítjuk. Paradicsommártással tálaljuk.

5. A paradicsommártáshoz összeturmixoljuk a konzervparadicsomot levével együtt. A pépet átszűrjük, a magokat kidobjuk. Kis lábosban a sűrített paradicsommal, sóval és cukorral együtt felforraljuk, majd kis lángon további 3 percig főzzük.

Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel
A tésztakagylót ne főzzük túl puhára, mert könnyen elszakad.
Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1899 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Szalonnás tésztakagylók sajtos-spenótos töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
most van szezonja