Sajtos makaróni

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos makaróni
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
25 dkg frissen reszelt cheddar sajt
38 dkg makaróni
6 dkg vaj
½ rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
2 és fél dl tejszín
8 dkg friss zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
5 dl tej
2 szelet lebőrözött szalonna
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 4. fokozat). A tejet és a tejszínt közepes lábosban főni tesszük a babérlevéllel, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Felforraljuk, majd a tűzről levéve 10 percig hűlni hagyjuk. Tálba szűrjük, az ízesítőket kidobjuk.

2. Lassú tűzön megolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, 1 percig kevergetjük, a tűzről levéve apránként felöntjük a tej és a tejszín keverékével, majd csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzre, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Ha besűrűsödött, még 2 percig főzzük, majd hozzákeverjük a reszelt cheddar és parmezán sajt felét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felhasználásig félretesszük.

3. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a makarónit. Leszűrjük és visszatesszük a fazékba. Hozzáadjuk a mártást, jól elkeverjük, majd az egészet mély tűzálló tálba terítjük. A zsemlemorzsát ás a maradék sajtot összekeverjük a felaprított, ropogósra kisütött szalonnapörcökkel, és a tészta tetejére szórjuk. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd tálaljuk.

Mielőtt a tésztához adnánk, felaprított, főtt csirkehúst is keverhetünk a fehérmártáshoz.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Sajtos makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2442 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Sajtos makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szótár