Puttanesca spagetti

Spaghetti alla puttanesca

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Puttanesca spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg spagetti
4 db érett paradicsom
8 db apróra vágott ringli
2 teáskanál apróra vágott kapribogyó
12 db fekete, szeletelt olajbogyó
vagy
12 db zöld, szeletelt olajbogyó
1 dl víz
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál
2 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
vagy
2 kisebb apróra vágott cseresznyepaprika
ízlés szerint reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk (1. kép) és nagyobb darabokra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát és a chilipaprikát, és közepes tűzön 1 percig pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, felengedjük a vízzel (2. kép), és lefedjük. Takarékra vesszük, és lassú tűzön 10 percig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő.

3. Hozzáadjuk a kimagozott olajbogyót, az ajókát, a kapribogyót, a petrezselymet és a bazsalikomot (3. kép), és további 3 percig pároljuk.

4. Közben forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük a spagettit, leszűrjük, a mártásba keverjük (4. kép), és közepes tűzön összemelegítjük. Frissen reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

Puttanesca spagetti Puttanesca spagetti Puttanesca spagetti Puttanesca spagetti
A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Puttanesca spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3148 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Puttanesca spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
recepttár