Puttanesca spagetti
Spaghetti alla puttanesca



Elkészítés:
1. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk (1. kép) és nagyobb darabokra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát és a chilipaprikát, és közepes tűzön 1 percig pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, felengedjük a vízzel (2. kép), és lefedjük. Takarékra vesszük, és lassú tűzön 10 percig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő.
3. Hozzáadjuk a kimagozott olajbogyót, az ajókát, a kapribogyót, a petrezselymet és a bazsalikomot (3. kép), és további 3 percig pároljuk.
4. Közben forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük a spagettit, leszűrjük, a mártásba keverjük (4. kép), és közepes tűzön összemelegítjük. Frissen reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |