Tésztafelfújt

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg konzerv lazac
12 dkg rövid, főtt makaróni
1 db reszelt citromhéj
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
6 dkg vaj
1 és ¼ dl tyúkhúsleves
5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 kisebb fej hagyma
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 db tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 210 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6-7. fokozat). Egy 18 cm-es, kerek felfújtas tálat kikenünk olajjal, az alját és az oldalát megszórjuk parmezán sajttal. A felesleget lerázzuk.

2. Alufóliából vagy zsírpapírból az edény kerületénél 5 cm-rel hosszabb csíkot vágunk, A csíkot hosszában félbehajtjuk, majd a felfújtas tál pereme köré csavarjuk úgy, hogy 5 cm-rel a perem fölé nyúljon. Spárgával az edényre erősítjük.

3. Nagy lábosban felforrósítjuk a vajat, és lassú tűzön puhára pároljuk a finomra vágott hagymát. Megszórjuk a liszttel, és kb. 2 perc alatt aranyszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a lábost a tűzről, apránként felöntjük a tejjel és a tyúkhúslevessel, csomómentesre eldolgozzuk. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett, közepes tűzön felforraljuk. Ha a mártás besűrűsödött, takarékra tesszük, és még 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és kézi habverővel simára eldolgozzuk. Belekeverjük a makarónit, a leszűrt, villával feldarabolt lazacot, a petrezselymet és a citromhéjat is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük, majd az egészet átöntjük egy nagy tálba.

4 Elektromos habverővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd fémkanállal óvatosan a lazacos keverékbe forgatjuk. A felfújtat az előkészített tálba merjük, és előmelegített sütőbe téve 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha szép magasra nőtt, és a teteje megpirult. Azonnal tálaljuk.

A forró felfújtat elkészülte után azonnal tálalni kell, mert a sütőből kivéve gyorsan összeesik. Az alapkeveréket a 3. lépesig jó előre elkészíthetjük. Kissé fel kell lazítani a keveréket, mielőtt a tojásfehérjét beletennénk; és csak közvetlenül a sütés előtt adjuk hozzá a felvert fehérjét.
Tésztafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tésztafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
hírlevél