Ratatouille sült polentával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ratatouille sült polentával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A ratatouille-hez:
4 db cukkini
1 nagyobb padlizsán
3 db érett, apróra vágott paradicsom
1 db csíkokra vágott zöldpaprika
½ dl víz
1 fej szeletelt hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál
A sült polentához:
9 dkg kukoricadara
1 csipet
1 csipet sütőpor
6 dkg olvasztott vaj
12 dkg liszt
1 db tojás
2 és fél dkg reszelt cheddar sajt
másfél dl tej

Elkészítés:

1. A polentához a lisztet, a kukoricadarát és a sajtot nagy tálban összekeverjük (1. kép), és a közepébe mélyedést készítünk.

2. Összekeverjük a tejet, az olvasztott vajat és a tojást. A mélyedésbe öntjük, és jól összedolgozzuk.

3. A tésztamasszát kivajazott, 20 cm-es átmérőjű tűzálló formába kanalazzuk (2. kép), és 180 °C-os sütőben 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megpirult.

4. A ratatouille-hoz a padlizsánt 2 cm vastagon felszeleteljük, majd 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ugyanekkora darabokra vágjuk a cukkinit is (3. kép).

5. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk.

6. Hozzáadjuk a padlizsánt, a cukkinit, paradicsomot, zöldpaprikát, és 2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd paradicsompürével, sóval és oreganóval ízesítjük (4. kép). Felforraljuk, majd takarékra véve, fedő alatt 15 percig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. A zöldséget cikkelyekre vágott, sült polentával tálaljuk.

Ratatouille sült polentával Ratatouille sült polentával Ratatouille sült polentával Ratatouille sült polentával
Húsokhoz kiváló köret.
Ratatouille sült polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Ratatouille sült polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
recepttár