Nápolyi karfiol

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nápolyi karfiol
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db rózsáira bontott karfiol
½ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
12 db szeletelt olajbogyó
2 teáskanál apróra vágott kapribogyó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karfiolt rózsáira szedjük (1. kép), sós vízben puhára főzzük, vagy gőz fölött pároljuk, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.

2. Turmixgépben sima péppé keverjük a konzervparadicsomot a levével együtt, majd átszűrjük (2. kép).

3. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paprikával töltött olajbogyót (3. kép), a kapribogyót, sót és a cukrot. Összeforraljuk.

4. A karfiolt a mártásba forgatjuk (4. kép), és azonnal tálaljuk.

Nápolyi karfiol Nápolyi karfiol Nápolyi karfiol Nápolyi karfiol
Ezt az ételt bármilyen húsétel mellé adhatjuk köretnek, de a vegyes antipasto-tálnak is kiváló alkotórésze lehet. Vendéglátáskor nagyon hasznos, mivel egy nappal korábban is elkészíthetjük, tálalás előtt csak át kell kissé melegíteni.
Nápolyi karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Nápolyi karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
bevásárlólista