Padlizsános makarónitorta

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 ⅔ db vékonyra szeletelt padlizsán
16 dkg makaróni
66 ⅔ dkg darált csirkehús
vagy
66 ⅔ dkg darált marhahús
vagy
66 ⅔ dkg darált sertéshús
2 ⅔ evőkanál sűrített paradicsom
1 és ⅓ gerezd zúzott fokhagyma
1 és ⅓ fej hagyma
10 ⅔ dkg mélyhűtött zöldborsó
53 és ⅓ dkg áttört konzervparadicsom
6 ⅔ dkg frissen reszelt parmezán sajt
8 dkg frissen reszelt cheddar sajt
20 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
1 és ⅓ db felvert tojás

Elkészítés:

1. Kevés olajjal vagy vajjal kikenünk egy 23 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük sütőpapírral. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a makarónit. Leszűrjük, félretesszük.

2. A padlizsánt vékonyan felszeleteljük, tálcára tesszük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Alaposan leöblítjük, papírtörővel megszárítjuk. 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és kisebb adagokban, mindkét oldalán aranysárgára pirítjuk a padlizsánszeleteket úgy, hogy sütés közben ne kerüljenek egymásra. A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

3. A visszamaradt zsiradékon, lassú tűzön állandóan kevergetve megpároljuk a felaprított hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és jól átpirítjuk. Ha összesülne, villával szétpergetjük. Beletesszük az áttört paradicsomot, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól megkeverjük. Felforraljuk, majd takarékra véve még 15-20 percig főzzük, és félretesszük.

4. Külön tálban összekeverjük a borsót, a kifőtt makarónit, a mozzarellát, a cheddar sajtot, a felvert tojást és a reszelt parmezán sajt felét. A felhasználásig félretesszük.

5. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 4. fokozat). Az előkészített tortaforma aljának közepére egy szelet padlizsánt teszünk, majd a többi padlizsánszelet háromnegyed részét a szelet körül elrendezzük úgy, hogy egymást kissé átfedjék, és teljesen beborítsák a forma alját. A maradék parmezán sajt felét rászórjuk.

6. A darált húsos mártást is a borsós makarónihoz keverjük, majd ezt a tölteléket a padlizsánszeletekre kanalazzuk, és megtöltjük a tortaformát. A megmaradt padlizsánszeleteket, egymást átfedve, a töltelék tetejére rendezzük, és meghintjük a reszelt parmezán sajttal.

7. A forró sütőbe téve 25-30 percig sütjük, lefedni nem kell. Ha aranybarnára sült, kivesszük, 5 percig hűlni hagyjuk, majd a formát leszedjük róla, és a tálra tesszük. Tetszés szerint salátát is kínálhatunk mellé.

A receptben lévő darált húst el is hagyhatjuk, ez esetben felaprított, főtt kolbászt és felaprított, főtt csirkehúst teszünk a paradicsomos mártásba.
Tálaláskor külön tálban kínálhatunk még egy kis paradicsommártást hozzá, melyet áttört konzervparadicsomból kevés fokhagymával, borssal és felaprított bazsalikommal készítünk, és lassú tűzön sűrűre főzünk.
Padlizsános makarónitorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1767 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Padlizsános makarónitorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
most van szezonja