Padlizsános makarónitorta

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db vékonyra szeletelt padlizsán
12 dkg makaróni
vagy
vagy
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
8 dkg mélyhűtött zöldborsó
40 dkg áttört konzervparadicsom
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 dkg frissen reszelt cheddar sajt
15 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
1 db felvert tojás

Elkészítés:

1. Kevés olajjal vagy vajjal kikenünk egy 23 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük sütőpapírral. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a makarónit. Leszűrjük, félretesszük.

2. A padlizsánt vékonyan felszeleteljük, tálcára tesszük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Alaposan leöblítjük, papírtörővel megszárítjuk. 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és kisebb adagokban, mindkét oldalán aranysárgára pirítjuk a padlizsánszeleteket úgy, hogy sütés közben ne kerüljenek egymásra. A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

3. A visszamaradt zsiradékon, lassú tűzön állandóan kevergetve megpároljuk a felaprított hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és jól átpirítjuk. Ha összesülne, villával szétpergetjük. Beletesszük az áttört paradicsomot, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól megkeverjük. Felforraljuk, majd takarékra véve még 15-20 percig főzzük, és félretesszük.

4. Külön tálban összekeverjük a borsót, a kifőtt makarónit, a mozzarellát, a cheddar sajtot, a felvert tojást és a reszelt parmezán sajt felét. A felhasználásig félretesszük.

5. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 4. fokozat). Az előkészített tortaforma aljának közepére egy szelet padlizsánt teszünk, majd a többi padlizsánszelet háromnegyed részét a szelet körül elrendezzük úgy, hogy egymást kissé átfedjék, és teljesen beborítsák a forma alját. A maradék parmezán sajt felét rászórjuk.

6. A darált húsos mártást is a borsós makarónihoz keverjük, majd ezt a tölteléket a padlizsánszeletekre kanalazzuk, és megtöltjük a tortaformát. A megmaradt padlizsánszeleteket, egymást átfedve, a töltelék tetejére rendezzük, és meghintjük a reszelt parmezán sajttal.

7. A forró sütőbe téve 25-30 percig sütjük, lefedni nem kell. Ha aranybarnára sült, kivesszük, 5 percig hűlni hagyjuk, majd a formát leszedjük róla, és a tálra tesszük. Tetszés szerint salátát is kínálhatunk mellé.

Tálaláskor külön tálban kínálhatunk még egy kis paradicsommártást hozzá, melyet áttört konzervparadicsomból kevés fokhagymával, borssal és felaprított bazsalikommal készítünk, és lassú tűzön sűrűre főzünk.
A receptben lévő darált húst el is hagyhatjuk, ez esetben felaprított, főtt kolbászt és felaprított, főtt csirkehúst teszünk a paradicsomos mártásba.
Padlizsános makarónitorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Padlizsános makarónitorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
könyvek