Paprikaszeletek fűszeres pácban



Elkészítés:
1. A paprikát negyedekre vágjuk, a csumát és a magokat eltávolítjuk (1. kép). Külsejével felfelé előmelegített grillsütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a héja felhólyagosodik és megfeketedik. Nedves konyharuhával letakarjuk, 5 percig hűlni hagyjuk, majd a héját óvatosan lehúzzuk (2. kép), és a paprikát 2 cm-es csíkokra vágjuk (3. kép).
2. Összekeverjük az olajat, a citromlevet, a bazsalikomot, a petrezselymet és az oreganót, majd a paprikára öntjük (4. kép). Legalább 120 percig - ha lehet, inkább egy éjszakán keresztül - pácoljuk, hogy az ízek összeérjenek.
3. Salátalevelekkel és kockára vágott sajttal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |