Paprikaszeletek fűszeres pácban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikaszeletek fűszeres pácban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kockára vágott feta sajt
2 teáskanál apróra vágott oregánó
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
8 levél római saláta
8 levél kötözősaláta
1 dl olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom

Elkészítés:

1. A paprikát negyedekre vágjuk, a csumát és a magokat eltávolítjuk (1. kép). Külsejével felfelé előmelegített grillsütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a héja felhólyagosodik és megfeketedik. Nedves konyharuhával letakarjuk, 5 percig hűlni hagyjuk, majd a héját óvatosan lehúzzuk (2. kép), és a paprikát 2 cm-es csíkokra vágjuk (3. kép).

2. Összekeverjük az olajat, a citromlevet, a bazsalikomot, a petrezselymet és az oreganót, majd a paprikára öntjük (4. kép). Legalább 120 percig - ha lehet, inkább egy éjszakán keresztül - pácoljuk, hogy az ízek összeérjenek.

3. Salátalevelekkel és kockára vágott sajttal tálaljuk.

Paprikaszeletek fűszeres pácban Paprikaszeletek fűszeres pácban Paprikaszeletek fűszeres pácban Paprikaszeletek fűszeres pácban
Ezt az ételt előételként vagy főételekhez köretként is kínálhatjuk.
A római salátát fejes salátával helyettesíthetjük.
Paprikaszeletek fűszeres pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 688 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Paprikaszeletek fűszeres pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
vegetáriánus ételek