Vegyes antipasto-tál

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
A frittatához:
6 szelet apróra vágott szalámi
4 db tojás
másfél dl tejszín
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
A roston sült kagylóhoz:
50 dkg héjas kagyló
2 evőkanál citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb apróra vágott cseresznyepaprika
vagy
1 kisebb apróra vágott piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A frittata szeletekhez a tojásokat és a tejszínt jól felverjük, belekeverjük a sajtot, a (lehetőleg olasz) szalámit és a bazsalikomot (1. kép).

2. A keveréket egy kivajazott, 20 cm-es, kerek tűzálló tálba öntjük (2. kép), és sütőben, közepes hőfokon (180 °C) kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Szobahőmérsékletűre hűtjük, és szeletekre vágjuk.

3. A roston sült kagylóhoz a héjas kagylókat fórrácban lévő vízbe tesszük, ha héjuk kinyílt, kivesszük - amelyik nem nyílt ki, kidobjuk.

4. A héjakat kinyitjuk, a megfőtt kagylót olló segítségével kivesszük, majd a fél kagylóhéjba visszahelyezzük. A héj másik felét kidobjuk.

5. Összekeverjük a citromlevet, a fokhagymát és a chilipaprikát, és a kagylóra locsoljuk (3. kép). Grillrácsra helyezve közepes hőfokon jól átsütjük (4. kép). Tálaláskor felaprított petrezselyemmel meghintjük.

6. Az antipasto-tál összeállítása: A roston sült kagylót és a frittata szeleteket nagy tálra rendezzük, olajbogyót, lecsöpögtetett konzerv articsókaszívet, paradicsomszeleteket és mozzarella vagy bocconcini sajtot helyezünk köré. Az ételeket úgy rendezzük el, hogy a szemnek is kellemes legyen a különböző színek és ételek kavalkádja.

Vegyes antipasto-tál Vegyes antipasto-tál Vegyes antipasto-tál Vegyes antipasto-tál
Vegyes antipasto-tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2578 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Vegyes antipasto-tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
pinterest