Paradicsomleves a tenger gyümölcseivel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tintahalfej
50 dkg halfilé
75 dkg nyers garnélarák
75 dkg héjas kagyló
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
20 dl halleves
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db darabolt édesköménygumó
1 fej apróra vágott hagyma
2 kisebb apróra vágott cseresznyepaprika
vagy
2 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót forrásban lévő vízbe dobjuk, és amikor a héj kinyílt, levesszük a tűzről. A kagylót a héjból kivesszük (1. kép). Amelyik nem nyílt ki, kidobjuk. Félreteszünk 4 kagylóhéjat a díszítéshez, a többit kidobjuk.

2. A halfilét falatnyi darabokra vágjuk (2. kép). A rákot megtisztítjuk és kierezzük, a tintahalfejet karikákra vágjuk.

3. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, az édesköményt, a zúzott fokhagymát és a chilipaprikát, majd puhára pároljuk.

4. Hozzáadjuk a lecsepegtetett, áttört paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a hallevest és a petrezselymet (3. kép). Felforraljuk, majd lefedjük, és takarékra véve 5 percig főzzük.

5. Beletesszük a kagylót, a halat, a rákot, és további 3 percig főzzük (4. kép), amíg megpuhul.

Paradicsomleves a tenger gyümölcseivel Paradicsomleves a tenger gyümölcseivel Paradicsomleves a tenger gyümölcseivel Paradicsomleves a tenger gyümölcseivel
Mindenképpen friss fűszernövényeket használjunk.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Paradicsomleves a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3081 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
Paradicsomleves a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz ízek Olasz ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte... bővebben...
könyvek