Osztrák gombóc

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Osztrák gombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szeletelt csiperkegomba
20 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 db tojás
10 dkg vaj
2 evőkanál olaj
½ csokor apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon megpároljuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt csiperkegombát. Félretesszük hűlni.

2. A vajat megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt, kikeverjük a tojással (fehéredésig).

3. Beletesszük a kukoricakeményítőt, az apróra vágott petrezselymet és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Végül annyi zsemlemorzsát dolgozunk bele, hogy formálható tésztát kapjunk. 30 percre félretesszük.

4. A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és bő, forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz színére (2-3 perc). Szűrőkanállal kiemeljük.

5. Előmelegített tálba halmozzuk és meglocsoljuk a forró paradicsommártással.

Egyszerű paradicsommártás

Egyszerű paradicsommártás
200 dkg paradicsom
1 teáskanál kristálycukor
0.5 csokor apróra vágott petrezselyem
8 db friss bazsalikomlevél
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
1 szál karikára vágott sárgarépa
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd feldaraboljuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, felaprítjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a szárzellert és a zúzott fokhagymát. 5 percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a friss bazsalikomleveleket, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a cukrot, a borsot. Fedő alatt 45 percig pároljuk, majd fakanállal összetörjük.

Ha sima állagot szereretnénk, turmixoljuk össze a mártást.

Osztrák gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1980 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Osztrák gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+