Fűszeres csirke kapris-paradicsomos szamballal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres csirke kapris-paradicsomos szamballal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet chilipor
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
½ kiskanál őrölt bors
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál édesnemes pirospaprika
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál olívaolaj
A kapris-paradicsomos szambalhoz:
4 nagyobb összevágott paradicsom
1 evőkanál kapribogyó
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál kakukkfű
1 kisebb fej összevágott lilahagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A fűszereket 1 evőkanál olajjal meg a citromlével összekeverjük, és a vastag csíkokra vágott csirkemell darabokat beleforgatva félretesszük.

2. A kapris-paradicsomos szambalhoz valamennyi hozzávalót egy tálban összekeverjük, félretesszük.

3. A második evőkanál olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst meg-megforgatva megsütjük rajta. A kapris-paradicsomos samballal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Fűszeres csirke kapris-paradicsomos szamballal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Fűszeres csirke kapris-paradicsomos szamballal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj