Szezámos csirke sült zöldséggel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámos csirke sült zöldséggel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál pirított szezámmag
1 kisebb szál sárgarépa
másfél db vékonyra szeletelt csirkemellfilé
6 szál újhagyma
1 közepes cukkini
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál vermut
1 evőkanál gyömbérpor
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál barna cukor
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A szójaszószt a vermuttal, a gyömbérporral, a fokhagymával és 1/2 evőkanál olajjal összekeverjük. A csirkét beleforgatva félretesszük. Az újhagymát kisujjnyi darabokra vágjuk. A répát és a cukkínit felszeleteljük.

2. A csirkét lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk, de a páclevet megőrizzük.

3. A zöldséget 1,5 evőkanál olajon wokban vagy teflonserpenyőben hirtelen megsütjük, szűrőlapáttal kiszedjük. A maradék olajat az edénybe öntjük, és a húst erős lángon megsütjük benne. Utána a zöldséget is visszarakjuk, és a félretett páclével megöntözzük. 2-3 percig nagy lángon sütjük, és a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szezámos csirke sült zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Szezámos csirke sült zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
ételfotó