Citromos csirke



Elkészítés:
1. A kagylótésztát sóval, 2 evőkanál olajjal ízesített vízbe öntjük, puhára főzzük, leszűrjük.
2. Közben a lebőrözött, kicsontozott csirkemellet teflonserpenyőben a maradék olaj meg a vaj felének keverékén mindkét oldalán 3 percig sütjük.Kivesszük a serpenyőből.
3. Visszamaradt levébe belekeverjük a citromlevet, az összevagdalt petrezselymet és a maradék vajat. A húsdarabokat visszarakjuk, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és egyszer megfordítva puhára pároljuk.
4. A végén karikákra vágott citromot is adunk hozzá. A tésztát 4 tányérba osztjuk, a csirkét a tetejére fektetjük, a levével megöntözzük. Friss citromkarikákkal és összevagdalt petrezselyemmel adjuk asztalra.