Citromos csirke

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl citromlé
2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
6 dkg vaj
3 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint citromkarika

Elkészítés:

1. A kagylótésztát sóval, 2 evőkanál olajjal ízesített vízbe öntjük, puhára főzzük, leszűrjük.

2. Közben a lebőrözött, kicsontozott csirkemellet teflonserpenyőben a maradék olaj meg a vaj felének keverékén mindkét oldalán 3 percig sütjük.Kivesszük a serpenyőből.

3. Visszamaradt levébe belekeverjük a citromlevet, az összevagdalt petrezselymet és a maradék vajat. A húsdarabokat visszarakjuk, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és egyszer megfordítva puhára pároljuk.

4. A végén karikákra vágott citromot is adunk hozzá. A tésztát 4 tányérba osztjuk, a csirkét a tetejére fektetjük, a levével megöntözzük. Friss citromkarikákkal és összevagdalt petrezselyemmel adjuk asztalra.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Citromos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Citromos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
twitter