Csirkés tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkés tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg orsótészta
1 db lebőrözött, kicsontozott grillcsirke
10 dkg pesto szósz
6 dkg kimagozott, szeletelt olívabogyó
1 evőkanál olaj
25 dkg apró szemű paradicsom
12 dkg pirított, összevagdalt dió
4 szelet húsos füstölt szalonna
ízlés szerint
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:

1. Az orsótésztát sóval, olajjal ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

2. Közben a grillcsirkét falatnyi darabokra vágjuk. A megpirított, összevagdalt dióval összekeverjük.

3. A vékony szelet húsos füstölt szalonnát ropogósra sütjük, majd a zsírjából kiszedve kihűtjük, kis darabokra törjük.

4. Az apró szemű paradicsomot, olívabogyót, a csirkehúst és a szalonnapörcöt összekeverjük, a kész (üvegben kapható) pesto-mártással és néhány összevagdalt bazsalikommal ízesítjük. Alaposan átforrósítva, a tetején vékony sajtszeletekkel tálaljuk.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Csirkés tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1527 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Csirkés tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
pinterest