Sajtos húsgombócok

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos húsgombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg ricotta sajt
1 kiskanál barna cukor
3 dkg összevágott olívabogyó
2 kiskanál reszelt citromhéj
2 kiskanál oregánó
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst a sajttal, és az olívabogyóval összegyúrjuk, citromhéjjal, oregánóval ízesítjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.

2. A bolognai mártást a húslevessel meg a cukorral felforraljuk, a húsgombócokat belerakjuk, és kis lángon, időnként megforgatva 10 percig főzzük. Tálra szedjük.

3. A mártást megsózzuk, megborsozzuk. A keményítőt 1 evőkanálnyi vízzel simára keverjük, és a mártást besűrítve vele a húsgombócokra öntjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Bolognai mártás

Bolognai mártás
3 dl vörösbor
100 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
1 szál összevágott sárgarépa
1 szál összevágott zeleri
2 gerezd zúzott fokhagyma

1. Nagy teflonedényben a hagymát a répával és a zelerivel az olajon közepes lángon, kevergetve, 5 perc alatt puhára pároljuk. A fokhagymát hozzáadva még 1 percig a tűzön hagyjuk.

2. A húst beleforgatjuk, és erős lángon szépen megpirítjuk. A borral meg a levessel felengedjük, majd a paradicsomot meg a cukrot is hozzáadjuk.

3. Fedő nélkül, takaréklángon, időnként megkeverve, 60-90 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.

Kínálhatjuk főtt tésztához, de pizzamártásnak is kitűnő.

Sajtos húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1571 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Sajtos húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
pinterest