Sült csirke mogyorós vajjal
Húsételek | Vajas csirkemellfilé receptek
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A földimogyorót a paprikával meg a vajjal turmixoljuk, és a bazsalikommal ízesítve tálalásig jégbe hűtjük.
2. A húsdarabok tetejét átlósan, mélyen 3-4 helyen behasítjuk, és tálba fektetve a citromlével meg 1 evőkanál olajjal megöntözzük.
3. A maradék olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húsdarabokat mindkét felükön megsütjük. Sülés közben a maradék páclével kenegetjük. 3-4 darabba vágva tálaljuk.
4. A húst kuszkuszra fektetve, a mogyorós vajjal koronázva - tálaljuk.
A kuszkusz reformboltokban kapható. A csomagoláson olvasható utasítás szerint készítjük el, de zamatosabbá tehetjük, ha összevagdalt petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal, vajjal is ízesítjük.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.