Sült csirke mogyorós vajjal

| Vajas csirkemellfilé receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült csirke mogyorós vajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg pirított földimogyoró
9 dkg puha vaj
2 db félbevágott csirkemellfilé
1 db kimagozott, összevágott paradicsompaprika
2 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A földimogyorót a paprikával meg a vajjal turmixoljuk, és a bazsalikommal ízesítve tálalásig jégbe hűtjük.

2. A húsdarabok tetejét átlósan, mélyen 3-4 helyen behasítjuk, és tálba fektetve a citromlével meg 1 evőkanál olajjal megöntözzük.

3. A maradék olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húsdarabokat mindkét felükön megsütjük. Sülés közben a maradék páclével kenegetjük. 3-4 darabba vágva tálaljuk.

4. A húst kuszkuszra fektetve, a mogyorós vajjal koronázva - tálaljuk.

A kuszkusz reformboltokban kapható. A csomagoláson olvasható utasítás szerint készítjük el, de zamatosabbá tehetjük, ha összevagdalt petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal, vajjal is ízesítjük.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült csirke mogyorós vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1238 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
Sült csirke mogyorós vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
(Vince Kiadó, 1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel, különleges fűszerekkel - például bazsalikommal, korianderrel, gyömbérrel -, pikáns mártásokkal vagy éppen thai módra. Az a... bővebben...
lexikon