Csokoládés mandulás szelet
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 18x28 cm-es tepsit kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A süteményport a tejjel meg az olajjal habosra keverjük, a darált mandulát beleforgatjuk.
2. A tésztát a tepsibe kanalazzuk, és a mandulaszeleteket meg a csokoládédarabokat a tetejére szórjuk, kissé rányomkodjuk. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
3. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva rakjuk tálra.
Ünnepi tortát kapunk, ha a csokoládés tésztát 25 cm átmérőjű kerek tortaformában megsütjük, és a kihűlt tésztát félbevágva csokoládékrémmel megtöltjük.