Gazdag csokoládés piskóta
Brownie
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tortaforma
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy 20 cm-es kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
2. A cukrot, a vaníliás cukrot a liszttel, a sütőporral, a kakaóval és a dióval összekeverjük, a csokoládét is hozzáadjuk. A közepébe mélyedést nyomunk.
3. A vajat a tojásokkal simára keverjük, a száraz anyagok mélyedésébe öntjük, és apránként addig verjük, amíg teljesen át nem nedvesedett.
4. A formába kanalazzuk, és 45-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Nem baj, ha a tű kissé nedvesnek tűnik, de a tészta ne legyen nyers.) Porcukorral megszórva, cikkekre vágva tálaljuk.
Ennek az ellenállhatatlan süteménynek az a titka, hogy a legjobb minőségű csokoládét, kakaót kell hozzá venni.